Den originale historie

Da jeg i 1981 begyndte at arbejde med mine biodynamiske/økologiske solbærplanter, var der ganske mange, der mente, at jeg var noget af en original. Det var – og er – jeg sikkert også. Men det har jeg nu altid valgt at tage som en kompliment. For hvor var vi uden originaliteten?

Ikke mindst min far, der ellers var en sindig mand, blev ophidset. Han havde tidligere selv drevet gården Sølyst, der siden 1857 har været i slægtens eje. Og han havde ved hjælp af både bladan og kunstgødning frembragt prægtige resultater på dens marker. Så da jeg præsenterede ham for den økologiske tankegang, blev han mildt sagt ikke begejstret – tværtimod så han ud til at mene, at hans søn nu for alvor var gået fra forstanden.

Jeg fornemmede dog, at det var tid til at skue både frem og tilbage. Tilbage til fortidens mere naturlige produkter. Og frem i forhold til de usunde produktionsmetoder, der i mange år havde været fremherskende i landbruget. Så jeg stod fast på en økologisk omlægning.

Derfor kan du i dag få Antons økologiske saft i fjorten forskellige, sunde og smagfulde varianter. Og som den original jeg er, så fastholder jeg det ægte økologiske, samtidig med at jeg hele tiden arbejder på at udvikle nye, spændende varianter.